Home | Technische Info HVAC | Zwembaden | Gevel en dakreiniging | Poort automatisering | Contact | Pers | Vacatures |
---|
>32 jaar ingenieurservaring.
Het beste is maar goed genoeg.
Brasserie eten
Hebt u geen tijd om lekker te koken?
Brasserie eten: altijd eenvoudig op te warmen
Zuurkool met vlees
Kant en klare zuurkool kopen in Lidl France
Zuurkool opwarmen in microgolf oven
Vlees inbegrepen in de schotel.
Pimpen door :
Toevoegen witte riesling wijn
Zuurkool met zalm
Kant en klare zuurkool kopen in Lidl France
Vlees van de kant en klare choucroute is op, Nog veel choucroute over. Beetje witte wijn bijdoen.
Zuurkool opwarmen in microgolf oven
Zalm met vel in Steamer 105°C 5 min
Varkenswangetjes met pureeaardappelen
https://www.delhaize.be/nl-be/recepten/receptDetails/Karbonade-van-varkenswangetjes-met-Westmalle-en-frietjes-van-pastinaak/r/af1d65c1fd4c444d8b19aa76fd1db73e
https://www.libelle-lekker.be/bekijk-recept/20009/varkenswangetjes-met-wintergroenten
Kleur de varkenswangen langs alle zijden. Doe dit in 2 keer, teveel vlees ineens bruinen geeft geen goed resultaat. Haal de gekleurde wangetjes uit de pot. Doe er de fijngesneden ui en geperste knoflook in en laat glazig stoven. Leg de varkenswangen terug in de cocotte, kruid met peper en zout en bestrooi met 2 lepels gezeefde bloem. Schep om. Verwarm de fond en de Westmalle. Leg het kruidentuiltje tussen het vlees en giet er het warme vocht over. Schep nogmaals om en zorg dat het vlees helemaal onder staat. Smeer een dikke laag mosterd op het brood. Leg de boterhammen, met de besmeerde kant naar onder, bovenop het vlees. Breng de inhoud aan de kook en steek in de oven van 100°C. Laat het vlees 4 uur laten garen. Schep de varkenswangen uit de saus. Roer de saus glad en laat inkoken tot de gewenste hoeveelheid en dikte. Doe het vlees er terug bij.
http://marijkekookt.blogspot.com/2015/03/de-lekkerste-varkenswangetjes-ooit.html
Het geheim zit in het garen : 2 à 4 uur aan 90°C: zeer belangrijk
varkenswang (ontvliesd)1 kg
oud bruin bier Trappist 75 cl
grote uien 2
look1 teentje
gedroogde abrikozen200 g
scherpe mosterd2 eetlepels
bloem 2 eetlepels
boter
peper
zout
suiker (naar smaak)1 eetlepel
Varkenswangetjes kopen bij Renmans
Garen 2 uur aan 90°C zoals stoverij, laten overnachten;
+ Mosterd + Donkere trappist + ajuin +
Albondigas balletjes in tomatensaus met pureeaardappelen
https://www.ah.be/allerhande/recept/R-R521180/spaanse-gehaktballetjes-in-pittige-tomatensaus-albondigas
Meng het brood met het gehakt, ei, de rode peper, sjalot, knoflook, nootmuskaat en de fijngesneden peterselie. Breng op smaak met peper en eventueel zout. Vorm 16 balletjes van het gehakt. Verhit de olie in een pan en bak de balletjes in 5 min. rondom bruin.
Balletjes in tomatensaus met pureeaardappelen
https://www.libelle-lekker.be/bekijk-recept/746/balletjes-in-tomatensaus-1
Kalfsgehakt kopen bij Renmans
Gehakt mengen met ajuin zoals fricandon
+ champignons + tomatenpuree + Rodenbach
Bakken in de pan (Nooit koken)
Tomatensaus naar keuze toevoegen. Best met verse kerstomaten
gemengd gehakt 800 g
champignon1 bakje
tomatenblokjes (400 g)1 blikje
tomatenpuree1 blikje
Rodenbach1
maïszetmeel
Pimpen door :
Kerstomaten toevoegen
Balletjes in Luikse saus met pureeaardappelen
https://www.libelle-lekker.be/bekijk-recept/3535/luikse-balletjes
gemengd gehakt500 g
wit brood 4 sneetjes
melk100 ml
Luikse stroop3 koffielepels
water8 eetlepels
rozijnen100 g
sjalot (gesnipperd)1
ui (gesnipperd)1
eieren (losgeklopt)2
tijm½ koffielepel
nootmuskaat
bonenkruid ½ eetlepel
olie
peper + zout
+ Ajuin+ wit brood + melk + luikse stroop + rozijnen + sjalot
Bakken in de pan (Nooit koken)
Luikse saus: bier + ajuin + zoet
Vol au vent met pureeaardappelen
https://www.libelle-lekker.be/bekijk-recept/19387/vol-au-vent-2
kipfilets3
gehakt (gekookte gehaktballetjes)250 g
champignons250 g
room100 ml
kippenbouillon500 ml
boter (+ wat extra)40 g
bloem40 g
peper
zout
Kant en klare kippefricasée kopen in de Lidl
Pimpen door :
+ evenveel vers kippevlees toevoegen (steamen 120°C 5 min)
+ room
+ kappers
+ zout
Kalfsfricassée met pureeaardappelen
https://15gram.be/recepten/kalfsfricassee-1
+ room
+ kappers
+zout
Witloof in de oven met pureeaardappelen
https://www.libelle-lekker.be/bekijk-recept/6763/witloof-in-de-oven-met-puree
Witloof steamen 120°C 5 min
witloof 8 stronkjes = 2 dagen eten voor 2 pers
ham8 plakjes
In ham draaien
Bechamelsaus :
boter (+ wat extra)2 el
bloem2 el
melk (+ wat extra)500 ml
geraspte Cantal kaas of Parmesan 75 g
Kleine porties maken voor 1 dag = 4 stronkjes
Volledig afwerken op een avond
Afdekken en in de frigo steken
Opwarmen in de microgolfoven
Pimpen door :
Cantal kaas of Parmesan
Pureeaardappelen
2 kg aardappelen met schil steamen op 120 °C in Steamer 11 minuten
Schil verwijderen
+ Room of kokosmelk (Lidl België)
+ Boter
+ Zout
Pureeaardappelen met spinazie
1 kg pureeaardappelen van hierboven
+ 1 zak spinazie stoven in een pan in 2 porties (2 min)
+ Room of kokosmelk (Lidl België)
+ Boter
+ Zout
Pureeaardappelen met endijvie
1 kg aardappelen met schil steamen op 120 °C in Steamer 11 minuten
Schil verwijderen
+ 1 zak endijvie stoven in een pan in 2 porties (2 min)
+ Room of kokosmelk (Lidl België)
+ Boter
+ Zout
Pureeaardappelen met zoete aardappel
0,5 kg aardappelen met schil steamen op 120 °C in Steamer 11 minuten
Schil verwijderen
0,5 kg Bataat schillen, in stukjes snijden, steamen op 120 °C in Steamer 11 minuten
+ Room of kokosmelk (Lidl België)
+ Boter
+ Zout
Absoluut nodige machines in 2019
Steamer
http://www.golantec.be/steamer.html
Microgolfoven
http://www.golantec.be/Cata%20microgolfoven.html
Inductiekookplaat op tafel
http://www.golantec.be/koken.htm
Fritex
http://www.golantec.be/Belgische%20frieten.html
Temperatuurvoeler
Belangrijk voor
"De toutes les passions, la seule vraiment respectable me paraît être la gourmandise" Guy de Maupassant
Perfecte technologie, daar komt het op aan
© 2019
|
Versie laatst bewerkt op 10/03/2019